skip to Main Content

Spullenhulp laat anderen delen | Soester Courant

40.000 euro voor diverse Soester goede doelen

Door: Peter Beijer

SOEST – Geryanne Bontekoning, medewerkster van Voedselbank Soest, slaat een hand voor haar mond. Zo­ juist heeft Bert de Wilde, directeur van Kringloop Spullenhulp Soest, haar de cheque laten zien. De Voed­selbank krijgt een bedrag van 12.000 euro van de kringloopwinkel.

Paul Frijling, voorzitter van Kring­loop Spullenhulp Soest, en Bert de Wîlde hebben zichtbaar plezier in
hun rol van gulle gever. ,,Dit is zo leuk om te doen vertelt De Wilde.,,Elk jaar ontvangen wij van men­sen uit Soest en Soesterberg een 1 miljoen kilo aan goederen. Hiervan wordt 91% weer verkocht. Zo wordt de afvalberg verminderd en zijn wij duurzaam bezig. Die duurzaam­heid uit zich ook in onze winkel/ aflevercentrum hier aan de Schans. Ons gebouw is gasloos en voorzien van alternatieve energie­ bronnen.”

Sociale duurzaamheid

Paul Frij­ling: ,,Wij willen daarnaast aan ‘so­ciale duurzaamheid’ doen. Iets doen voor Soest en Soesterberg. Aan het einde van het jaar blijft rendement over en dat keren wij uit aan diverse goede doelen. Onze klanten, en dat zijn er vijfhonderd per dag, hebben de afgelopen maanden via een tou­chscreen mogen stemmen op hun favoriete goede doel. Zo is een ver­deelsleutel gemaakt voor het uitke­ren van het rendement van 40.000 euro over vijf verschillende doelen.”

Verrassing

Vertegenwoordigers van de diverse goede doelen komen een voor een op de koffie en telkens is de verrassing groot. Roe­land Bouricius van Stichting Leer­geld glundert als hij een cheque van 6000 euro in ontvangst neemt. Zijn stichting helpt kinderen die in armoede leven. ,,Daar kunnen wij mooie dingen voor doen. Zo willen wij aan 450 leerlingen een pas van 50 euro per stuk aanbieden dat zij kunnen gebruiken voor de aanschaf van schoolspullen.”

Geryanne Bontekoning van de Voedselbank ontvangt het hoogste bedrag. ,,Daar zijn wij zo blij mee. Het is, jammer genoeg, heel hard nodig. Wij willen volwaardige voed­selpakketten samenstellen, voor elke bevolkingsgroep.”

Kinderboerderij

Balans Kinder­ boerderij De Veenweide kan bin­nenkort 8000 EURO bijschrijven op de bankrekening. Jan Buijze van Stichting Balans: ,,Wîj hebben di­verse wensen, onder meer de vervanging van een watertoestel bij de kinderboerderij. Dit geld komt heel goed terecht. Wij nodigen de men­sen van Spullenhulp graag uit voor
een bezoek aan ons om te kijken wat er met hun geld is gebeurd.”

Grote uitdaging

Stichting de Re­genboogboom ontvangt een cheque van 6000 euro. De organisatie zet zich in voor kinderen die plotseling te maken hebben met een grote uit­daging. De vier scoutinggroepen uit Soest: Don Bosco, Hopman Masselman Groep, Paltz en Eemgeuzen en de Fakkeldraagsters verdelen 8000 euro.

Paul Frijling: ,,Dankzij de hulp van onze klanten die zowel spullen in­ leveren als kopen kunnen we deze mooie doelen ondersteunen. We zijn trots dat we dit dankzij onze trouwe medewerkers kunnen doen.’

Spullenhulp laat anderen delen | Soester Courant
Back To Top