skip to Main Content

OVER KRINGLOOP SPULLENHULP

Stichting Kringloopcentrum Spullenhulp is een begrip in Soest en omstreken. Opgericht in 1973 is het met haar bijna 50 jarig bestaan, één van de oudste kringlopen van Nederland. Met onze 3 winkels in Soest, willen wij zo goed mogelijk voldoen aan onze doelstellingen. Duurzaamheid en werken aan een beter milieu staan bij ons hoog in het vaandel. Naast hergebruik van goederen is het creëren van banen voor o.a. mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt eveneens een belangrijke doelstelling. Tot slot vinden we het belangrijk om betaalbare goederen aan te kunnen bieden aan een ieder die dat nodig heeft.

De dagelijkse leiding van Spullenhulp is in handen van de directeur die samen met 21 vaste medewerkers en circa 50 vrijwilligers ons kringloopcentrum iedere dag weer één van de drukste winkels van Soest maakt. De huidige directeur gaat met pensioen en dus zijn wij op zoek naar een Directeur (fulltime 38 u per week).

VACATURE – DIRECTEUR (FULLTIME 38 UUR P.W.)

Wil jij deel uit maken van en bijdragen aan ons succesverhaal en werken in een omgeving waar duurzaamheid en mensen voorop staan? Vind je het leuk om leiding te geven aan medewerkers, ieder met een eigen verhaal? Neem jij het initiatief om je netwerk te vergroten en nieuwe markten te realiseren? Ben jij de directeur met frisse ideeën die nieuwe kansen in de kringloopwereld wil aangrijpen? Ben jij de dynamische aanjager die ook niet vies is om zijn/haar handen uit de mouwen te steken? Dan ben jij de directeur waar we naar op zoek zijn.

TAKEN

Als directeur ben je verantwoordelijk voor de algemene leiding van de drie vestingen en de doorontwikkeling daarvan. Je geeft sturing, vorm en invulling aan de (verander)processen die nodig zijn om te blijven voldoen aan de steeds hogere eisen op het gebied van milieu en hergebruik/re- en upcycling. Samen met je afdelingshoofden zorg je dat de doelstellingen op zo’n effectief en efficiënt mogelijke manier bereikt worden. Je hebt een coachende, motiverende rol en ondersteunt de medewerkers bij hun ontwikkeling. Je onderhoudt contacten met externe partijen (stakeholders) zoals o.a. gemeenten, re-integratiebureaus, lokale media scholingsinstanties en samenwerkingspartners.
Je legt verantwoording af aan het bestuur.

WAT VRAGEN WIJ

 • Leidinggevende ervaring bij voorkeur in de retail en/of recycling/kringloop;
 • Klantgerichte, dienstverlenende en commerciële instelling;
 • Ondernemer en netwerker
 • Empathisch vermogen en kunnen schakelen in communicatie op allerlei niveaus
 • Leiderschap en affiniteit met de sociale sector
 • Resultaatgericht, doortastend en makkelijk kunnen schakelen tussen strategie en operatie;
 • Flexibel, enthousiast en motiverend
 • Transparante verantwoording en bondige en heldere rapportages
 • HBO werk- en denkniveau

WAT BIEDEN WIJ

 • Een interessante, afwisselende baan voor 38 uur per week voor de periode van één jaar met intentie tot verlenging.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform het Handboek Arbeidsvoorwaarden voor Kringloopbedrijven.
 • Salaris: Schaal H aanvangsalaris €3295 met doorgroeimogelijkheden tot € 4136

SOLLICITEREN

Je motivatie en CV kun je vóór 16 oktober mailen naar info@spullenhulp.nl t.a.v. Bert de Wilde. Voor meer informatie kun je contact opnemen met directeur Bert de Wilde, tel. 06 – 29 44 80 09.

Back To Top